Apple Calendar

İPhone ve iPad’de iCloud Takvimi Nasıl Paylaşılır?

Arkadaşlarınızla bir etkinlik planlıyorsanız, tarihleri ​​ve programı onlarla paylaşmak iyi bir fikirdir. Bu, işleri daha iyi bir şekilde düzenlemeye yardımcı olacaktır. Bu olay hakkında herkes bilgilendirilecek. Bunu yapmanın ideal yolu, iCloud Takvimini paylaşın iPhone veya iPad’inizden bir etkinlik için.

Takvimi paylaştığınız kişiler, belirli tarih ve saat için etkinliklerde değişiklik yapabilir. Mevcut olayları da düzenleyebilirler. Çekimi arayan sizseniz ve başkalarının yalnızca takvimi görüntüleyebilmesini istiyorsanız, kısıtlamalar getirebilirsiniz. Tüm bunları yapmak için gereken adımları bu kılavuzda özetledim. Öyleyse başlayalım.

Apple Takvim

İPhone / iPad’de iCloud Takvimini paylaşın

İCloud takvimini nasıl paylaşacağınızı bilmeden önce, iCloud’da Takvim’i etkinleştirdiğinizden emin olmanız gerekir. Bunu kontrol etmek için,

  • Şuraya git Ayarlar Uygulama
  • Üzerine dokunun Apple kimliği adı
  • Sonra şuraya git iCloud
  • sekmelerde, İCloud’u Kullanan Uygulamalar aramak Takvimler
    iCloud takvimini paylaş
  • Yanındaki anahtarın etkinleştirildiğinden emin olun (değilse, anahtarı etkinleştirmek için basılı tutun ve sağa kaydırın)

İCloud Takvimini Paylaşma

Ya diğer kişinin Takvimi Düzenlemesini İstemiyorsanız

Daha önce bahsettiğim gibi, iCloud takvimini paylaştığınız kişinin erişimini kısıtlayabilirsiniz. Demek istediğim, kısıtlama ile kişi yalnızca takvimi görebilir ve etkinliklerde veya tarihlerde herhangi bir değişiklik yapamaz.

Yapmak için,

  • Üzerine dokunun Takvimler,
  • Ardından, “ben” paylaşılan takvimin yanındaki düğmesi,
  • sonra kişinin adı.
  • Seçeneği var Düzenlemeye İzin Ver. Takvime erişimi olan kişiler tarafından düzenlemeyi etkinleştirmek veya devre dışı bırakmak için anahtara dokunabilirsiniz.
  • Üzerine dokunun Paylaşmayı durdur başka birinin olayları herhangi bir üçüncü şahısla veya ilgisiz kişiyle paylaşmasına izin vermemek

Sürekli Bildirimler Sizi Rahatsız Etmeyin

Ara sıra her şey için bildirim almayı sevmiyorsanız, paylaştığınız belirli takvim için bildirimleri kapatmanız gerekir. Bu, başka bir kişinin takvime düzenleme erişimi olduğunda gereklidir. Bu kişi onu düzenlediğinde, ardından paylaşılan bir üye olarak, düzenlemeyle ilgili bildirim alırsınız. Sürekli bildirimler rahatsız edicidir.

Dolayısıyla, bildirimleri almayı durdurmak için

  • Şuraya git Ayarlar uygulama
  • Altında Bildirimler,> git Takvim
  • Açık Paylaşılan Takvim Değişiklikleri.
  • Yanındaki anahtara dokunun. Bildirimlere İzin Ver bildirimleri devre dışı bırakma seçeneği.

Yani, hepsi iPhone ve iPad’inizde iCloud takvimini oluşturmak, paylaşmak ve ayarlamakla ilgili. Bir dahaki sefere katılacağınız veya diğer meslektaşlarınız ve arkadaşlarınızla birlikte yöneteceğiniz bir etkinliğiniz olduğunda, bu özelliği sorunsuz bir şekilde düzenlemek için kullanın. Umarım bu rehber sizin için yararlı olmuştur.

Sonraki Oku,