İPhone ve iPad’de Google Konum Geçmişi Nasıl Kapatılır ve Silinir

Neden Konum Geçmişini devre dışı bırakma ve depolanan tüm bilgileri Google’ın sunucularından silme seçeneğine sahip olduğunuzu hiç düşündünüz mü? İPhone ve iPad için Google Haritalar’da, onu manuel olarak silebilir veya otomatik silme işlemleri ayarlayabilirsiniz. Google Haritalar kullanıyorsanız, izlediğiniz ve uygulamanın içinde depolandığınız yerleri görünce şok olabilirsiniz.

Bu konuda endişeleniyorsanız endişelenmeyin !!!! Özelliği devre dışı bırakmak ve önceden kaydedilmiş tüm verileri silmek kolaydır. İşte bunu nasıl yapabileceğiniz.

İPhone ve iPad'de Google Konum Geçmişi Nasıl Kapatılır ve Silinir

İPhone ve iPad’de Google Konum Geçmişi Nasıl Kapatılır ve Silinir?

İlk olarak, Google Haritalar’ın en son sürümünü Apple mağazasından yükleyin ve Google hesabınızla giriş yapın. Daha sonraki prosedür için aşağıda verilen adımları izleyin:

İPhone veya iPad’inizde Google Haritalar’a gidin. Arama çubuğunun sağ tarafında bulunan profil simgenize tıklayın.

Ayrıca, ayarların hemen üzerinde bulunan “Haritalar’daki verileriniz” seçeneğini tıklayın.

Şimdi, en üstte Konum Geçmişini göreceksiniz ve varsayılan olarak etkinleştirilmişse, ayarlarını değiştirmek için “AÇIK” düğmesini tıklayın.

İPhone ve iPad'de Google Konum Geçmişi Nasıl Kapatılır ve Silinir

Bu özelliği kapatmak için geçiş düğmesini kullanın. Şimdi, önceki menüye geri dönmek için “Chevron” simgesine tıklayın.

Konum geçmişinin altında “etkinliği gör ve sil” mesajı alacaksınız.

Şimdi haritada ziyaret ettiğiniz yerlerin bir listesi açıldı. Menünün sağ üst köşesinde bulunan “üç nokta” düğmesini tıklayın ve “Ayarlar ve Gizlilik” i seçin.

İPhone ve iPad'de Google Konum Geçmişi Nasıl Kapatılır ve Silinir

Google hesabınızla bağlantılı tüm konum geçmişi verilerinizi belirsiz bir şekilde silmek için gezinin ve “Tüm Konum Geçmişini Sil” i seçin veya kendiliğinden silme işlemleri de ayarlayabilirsiniz. Şimdi, “Konum Geçmişini otomatik olarak sil” seçeneğinin tıklandığını göreceksiniz.

Şimdi, Google tarafından otomatik olarak kaldırılıncaya kadar 3 veya 18 ay boyunca Sakla’yı tıklayın.

Tercihinize göre seçeneği seçin ve “İleri” yi tıklayın. Ardından, sorulan bir onay penceresi açılır. “Onayla” ya basmanız yeterlidir.

Şimdi bu kadar. Sadece kolunuzu katlayın ve rahatlayın, çünkü Google Haritalar’ın sunucularında konum kayıtlarınızı toplamasını durdurmak ve izledikleri kanıtları ortadan kaldırmak için yapmanız gereken tek şey bu.

Google Haritalar’daki Bilgileriniz

Google, konum bilgilerini tutan tek birincil kuruluş değildir. Apple, yaygın olarak ziyaret edilen alanların kaydını tutarak kullanıcıları Apple Haritalar, Fotoğraflar uygulaması ve Takvim’de basit öneriler ve uyarılarla karşılamak için Önemli Konumlar adlı benzer bir özellik yapar. Önemli Konumları iPad, iPhone ve Mac’inizde de silebilir ve devre dışı bırakabilirsiniz.

Sonuç

Bu yöntemin, cihazımı bulma gibi cihazınızdaki diğer konum servislerini etkilemediğini unutmayın. Google hizmetlerinin konumunuzu izlemesini tamamen kısıtlamak için Google Haritalar’daki Web ve Uygulama etkinliği ayarını da kapatabilirsiniz.