İPhone Kamerasında Canlı Fotoğraf Nasıl Tamamen Devre Dışı Bırakılır

Hepimiz fotoğraf çekmeyi seviyoruz ve onları canlı bir fotoğrafa dönüştürebildiğinizde daha güzel oluyor. Bununla birlikte, canlı fotoğraflar depolama alanınızın çoğunu alabilir ve düşük GB’lık bir iPhone modeline sahipseniz bu endişe yaratabilir. İPhone’da canlı fotoğrafı tamamen devre dışı bırakırsanız, depolama alanından 5 kat daha fazla tasarruf edebilirsiniz.

Apple’ın harika kamera özellikleri var ve canlı fotoğraf bunlardan biri. Basit bir deyişle, Live Photo, çekilen bir fotoğraftan önce ve sonra 1,5 saniyelik hareketi canlandıran bir özelliktir. Bu özellik iPhone 6s’te ve yukarıdaki tüm iPhone’larda mevcuttur. Bu kulağa hoş geliyor ve öyle; Fakat her zaman değil. Daha spesifik olmak gerekirse, canlı fotoğrafları her zaman tıklamak istemezsiniz. Ayrıca, canlı fotoğraflar normal olanlardan daha fazla depolama alanı alır.

Uzun süredir bir Apple kullanıcısıysanız, canlı fotoğraflar özelliğini kapatmanın gerçekten kolay olduğunu biliyor olabilirsiniz. Eh, kolay, ancak kameranızı her açtığınızda devre dışı bırakmanız gerekiyor çünkü ayar sıfırlanacak. Bu can sıkıcı ve sinir bozucu hale gelir.

İPhone Kamerasında Canlı Fotoğraf Nasıl Tamamen Devre Dışı Bırakılır

İPhone Kamerasında Canlı Fotoğraf Nasıl Devre Dışı Bırakılır

Öncelikle, yeni bir Apple kullanıcısıysanız, canlı fotoğraflar özelliğini nasıl devre dışı bırakacağınızı bilmeniz gerekir. İPhone’unuzdaki canlı fotoğraflar özelliğini devre dışı bırakmak gerçekten çok kolay. Bunu yapmak için aşağıda belirtilen adımları izleyin.

Öncelikle kamera uygulamasını açın. Şimdi ekranınızın üst kısmında çeşitli simgeler göreceksiniz. Üç eşmerkezli daireden oluşan bir simge göreceksiniz ve bu canlı fotoğraflar simgesidir. Bu simge sarı veya altın rengindeyse, canlı fotoğraflar özelliğiniz açıktır.

Hepsini devre dışı bırakmak için yapmanız gereken, üzerine bir kez dokunmaktır. Üzerine dokunduğunuz anda sarı veya altın rengi kaybolacak ve ekranınızda “live off” yazan bir bildirim göreceksiniz.

İPhone Kamerasında Canlı Fotoğraf Nasıl Tamamen Devre Dışı Bırakılır

Bu kadar. Canlı fotoğraflar özelliğiniz devre dışı bırakılır, ancak kamera uygulamasını kapatıp tekrar açtığınızda, canlı fotoğraflar seçeneğinin AÇIK olduğunu göreceksiniz.

Her seferinde kapatmanız gerekir. Şimdi canlı fotoğraf özelliklerini kalıcı olarak devre dışı bırakmak için aşağıda belirtilen adımları izleyin.

İPhone Kamerasında Canlı Fotoğraf Nasıl Tamamen Devre Dışı Bırakılır

Canlı fotoğraflar özelliği tanıtıldığında, kalıcı olarak devre dışı bırakmanın böyle bir yolu yoktu, ancak daha sonra Apple bunu yapmanın bir yolunu ekledi. İOS 10.2 veya sonraki bir sürümdeyseniz, bunu yapabilirsiniz.

Canlı fotoğraflar özelliğini kalıcı olarak devre dışı bırakmak için ayarlar uygulamanızı açın. Bundan sonra, kamera adında bir seçenek görene kadar aşağı kaydırın ve üzerine dokunun.

Bu, çeşitli kamera seçeneklerini göreceğiniz yeni bir ekran açacaktır. Kamera seçeneklerinden ‘ayarı koru’ seçeneğini seçin.

İPhone Kamerasında Canlı Fotoğraf Nasıl Tamamen Devre Dışı Bırakılır

Bundan sonra yeni bir ekran göreceksiniz. Şimdi yeni ekranda üç seçenek göreceksiniz ve son seçenek Live Photo olacak. Bu seçeneğin sağ tarafında bir geçiş düğmesi göreceksiniz. Canlı fotoğraflar seçeneğini kalıcı olarak devre dışı bırakmak için buna dokunun.

Canlı fotoğraflar seçeneğini kameranızı açmadan devre dışı bıraktıktan sonra, canlı fotoğraflar seçeneğinin otomatik olarak açılmayacağını ve sıfırlanmayacağını göreceksiniz. Hepsi bu kadar.

Sonuç

Özetlemek gerekirse, Iphone’daki canlı fotoğraflar özelliğini kapatmak kolay bir işlemdir. Bu, isterseniz iPod veya iPad’de olduğu gibi çalışır. Bununla birlikte, bir resme tıklamadan önce kapatmayı unuttuysanız, canlı efekti fotoğraflardan kaldırabilir ve ardından normal bir efekt yapabilirsiniz. ancak deponuzdan büyük yer kaplayacağından kuşatmayı etkilemeyecektir.

Bunu yapmak için, sadece düzenle seçeneğine, ardından ekranın üst kısmındaki canlı fotoğraf simgesine dokunun. Oradan, ses ve video bölümünü kaldırabilir ve bu fotoğrafları normal fotoğraflar gibi paylaşabilirsiniz. Umarım bu, iPhone’unuzdaki canlı fotoğraflar özelliğini devre dışı bırakmanıza yardımcı olur.